14:29, 14 грудня 2021 р.
Імбирне печиво, або Миколайчики
Це дуже смачне імбирно-медове печиво традиційно готують у день Святого Миколая. Пряничні чоловічки, або як їх ще називають Миколайчики, дуже подобаються дітям через їх форму і приємний солодкий смак. Приготувати їх дуже просто, у вас піде не більше, ніж півгодини, щоб це прекрасне печиво було вже на столі. Залучіть до процесу приготування «миколайчиків» ваших дітей, і робота піде ще швидше.
ЯК ПРИГОТУВАТИ МИКОЛАЙЧИКИ
ІНГРЕДІЄНТИ
350 г Борошно
150 г Цукор
150 г Мед (гречаний)
75 г Вершкове масло
1 ст. л. Коньяк (або ром)
1 ч. л. Розпушувач
1 ст. л. Какао
½ ч. л. Имбирь (молотий)
½ ч. л. Кардамон (молотий)
1 шт. Яйце
1 ст. л. Цукрова пудра
КРОК 1
У мисці з'єднайте 75 г вершкового масла, 150 г цукру і 150 г меду. Прогрійте на водяній бані до повного розчинення і об'єднання. Додайте 1 ч. л. розпушувача і 1 яйце, перемішайте і залиште масу охолонути до кімнатної температури протягом 20 хвилин.
КРОК 2
Потім додайте в миску коньяк або ром (приблизно 1 ст. л.).
КРОК 3
Далі додайте в миску 1 столову ложку какао. Акуратно перемішайте.
КРОК 4
В окремій мисці змішайте сухі інгредієнти - 350 г борошна, мелений імбир (½ ч. л.) і мелений кардамон (½ ч. л.).
КРОК 5
Змішайте сухі інгредієнти з сумішшю яйця і масла. Замісіть тісто. Можливо, вам знадобиться трохи більше борошна, в залежності від якості і рівня в ній клейковини.
КРОК 6
Розкачайте тісто в пласт товщиною 0,5 см. За допомогою формочок надайте тісту форму чоловічків. Можна використовувати будь-які інші форми.
КРОК 7
Викладіть печиво на деко, застелене пергаментом. Випікайте в духовці при температурі 180 градусів 10-12 хвилин. За бажанням прикрасьте готове печиво цукровою пудрою (1 ст. л.)
Ось ще один, схожий рецепт. Виходить дуже смачно!
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
13:56
22 листопада
11:39
22 листопада
10:41
22 листопада
04:26
22 листопада
19:04
20 листопада
15:21
20 листопада
live comments feed...