• Головна
  • Імбирне печиво, або Миколайчики
14:29, 14 грудня 2021 р.

Імбирне печиво, або Миколайчики

Імбирне печиво, або Миколайчики

Це дуже смачне імбирно-медове печиво традиційно готують у день Святого Миколая. Пряничні чоловічки, або як їх ще називають Миколайчики, дуже подобаються дітям через їх форму і приємний солодкий смак. Приготувати їх дуже просто, у вас піде не більше, ніж півгодини, щоб це прекрасне печиво було вже на столі. Залучіть до процесу приготування «миколайчиків» ваших дітей, і робота піде ще швидше. 

ЯК ПРИГОТУВАТИ МИКОЛАЙЧИКИ

ІНГРЕДІЄНТИ

350 г Борошно
150 г Цукор
150 г Мед (гречаний)
75 г Вершкове масло
1 ст. л. Коньяк (або ром)
1 ч. л. Розпушувач
1 ст. л. Какао
½ ч. л. Имбирь (молотий)
½ ч. л. Кардамон (молотий)
1 шт. Яйце
1 ст. л. Цукрова пудра
КРОК 1
У мисці з'єднайте 75 г вершкового масла, 150 г цукру і 150 г меду. Прогрійте на водяній бані до повного розчинення і об'єднання. Додайте 1 ч. л. розпушувача і 1 яйце, перемішайте і залиште масу охолонути до кімнатної температури протягом 20 хвилин.
КРОК 2

Потім додайте в миску коньяк або ром (приблизно 1 ст. л.).

 КРОК 3

Далі додайте в миску 1 столову ложку какао. Акуратно перемішайте.

КРОК 4

В окремій мисці змішайте сухі інгредієнти - 350 г борошна, мелений імбир (½ ч. л.) і мелений кардамон (½ ч. л.).

КРОК 5

Змішайте сухі інгредієнти з сумішшю яйця і масла. Замісіть тісто. Можливо, вам знадобиться трохи більше борошна, в залежності від якості і рівня в ній клейковини.

КРОК 6

Розкачайте тісто в пласт товщиною 0,5 см. За допомогою формочок надайте тісту форму чоловічків. Можна використовувати будь-які інші форми.

КРОК 7

Викладіть печиво на деко, застелене пергаментом. Випікайте в духовці при температурі 180 градусів 10-12 хвилин. За бажанням прикрасьте готове печиво цукровою пудрою (1 ст. л.)

Ось ще один, схожий рецепт. Виходить дуже смачно!

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Клопотенко #рецепти #Миколайчики #Миколая #04566
live comments feed...