12:47, 27 вересня 2021 р.
Класичний рецепт маринованих опеньків
Маринувати опеньки можна легко і швидко. Ці гриби прикрасять як святковий стіл, так і вечерю в родинному колі.
Для маринування краще обрати невеличкі опеньки однакового розміру. Смак грибів залежить того, який рецепт маринаду ви оберете.
Інгредієнти:
Опеньки - 2 кг
Маринад:
Вода - 900 г
Оцет - 100 г
Сіль - 4 ч. ложки
Цукор - 2 ст. ложки
Перець духмяний - 4-6 горошин
Перець чорний - 8-10 горошин
Гвоздика - 3-4 суцвіття
Лавровий листок - 2 шт.
Зерна гірчиці - 1 ст. ложка
Гриби почистити, помити кілька разів під проточною водою і довести до кипіння. Воду злити. Ще раз залити водою, кип'ятити 45 хв від моменту закипання у трохи підсоленій воді. Після цього процідити.
Приготувати маринад: у воді розвести сіль, цукор і приправи, закип'ятити, наприкінці додати оцет. Нагріти, додати гриби, проварити 10-15 хв.
Розлити по стерилізованих банках і закрити. Можна закрити звичайними кришками та зберігати гриби в холодильнику.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
13:56
22 листопада
11:39
22 листопада
10:41
22 листопада
04:26
22 листопада
19:04
20 листопада
15:21
20 листопада
live comments feed...