Свою назву піца Пепероні отримала завдяки головному її інгредієнту – ковбасі Пепероні. Саме вона повинна бути в піці, яка носить таку назву.
Пепероні (пепероні) – гострий різновид салямі італо-американського походження, а також назва піци американського походження. Робиться з яловичини, хоча зустрічаються американські різновиди, приготовані з курки. Походить від гострої салямі, виготовленої в південній Італії, такий як salsiccia Napoletana piccante, Гострої ковбаси з Неаполя чи Сопрессата з Калабрії. Пепероні - це популярний інгредієнт піци в піцеріях американського стилю. Іноді також використовується при виготовленні сендвічів.
Для приготування правильної начинки піци Пепероні необхідний сир Моцарелла, салямі, томатний соус. Всі компоненти необхідно взяти в рівних пропорціях.
На основі класичного рецепту були розроблені десятки інших. Томатний соус міняли на вершковий. В Італії стали додавати шинку прошутто, в Іспанії в якості додаткового компонента використовували хамон. У Німеччині та Чехії стали додавати місцеву ковбасу з великою кількістю стручкового перцю. У США користується популярністю саме класичний рецепт.
Приєднуйтесь до святкування Дня піци Пепероні, замовте її в будь-який піцерії або приготуйте дома. Запросіть друзів та чудово проведіть час за смачним обідом.